Alegerea parchetului


Alegerea parchetului

Alegerea parchetului este un lucru foarte important in construirea unei case. Montajul parchetului si alegerea acestuia are avantaje si dezavantaje.

Avantajele parchetului laminat

 

– Primul avantaj  al parchetului laminat  ar fi preţul scazut, acesta fiind în funcţie grosime si calitate.
Parchetul laminat este ideal pentru a fi montat in apartamente, case, vile, iar in functie de calitatea acestuia exista tipuri recomandate traficului intens.

-Datorita sistemului de montaj rapid, “dublu click”  si pret scazut,  parchetul laminat se poate inlocui la perioade mai scurte fara prea mare deranj.

-Sistemul dublu click ajuta la repararea unei suprafete  prin inlocuirea numai anumitor lamele ale parchetului laminat  care au fost deteriorate.

-Intretinerea se realizeaza foarte usor spalandu-se cu detergenti obisnuiti.

-Se monteaza pe suprafete plane, sape, dusumea, gresie, polistiren extrudat, OSB.

-Inainte de inceperea montajul parchetului laminat toate lucrarile de amenajare trebuie finalizate (zugraveli, instalatii electrice, instalatii sanitare). Astfel se exclude deteriorarea, zgarierea, murdarirea. Unele modele de parchet laminat au textura scoasa in relief in care se imprima toate materialele cazute pe suprafata acestuia (vopsea lavabila).

-Pentru modele de parchet laminat care  pe langa textura mai au si marginile tesite, inceperea montatului se face primul rand cu placa intreaga iar urmatorul rand cu jumatatea de placa  deoarece imbinarile placilor creeaza  un model  ce trebuie sa fie in linie dreapta.

Parchet

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *