Alegerea parchetului


Alegerea parchetului

Alegerea parchetului este un lucru foarte important in construirea unei case. Montajul parchetului si alegerea acestuia are avantaje si dezavantaje.

Avantajele parchetului laminat

Avantajele parchetului laminat sunt numeroase, pretul scazut reprezinta unul dintre ele, acesta variind in functie de grosime si calitate. Parchetul laminat este ideal pentru locuinte, dar exista si diferite tipuri recomandate unor cladiri care indeplinesc diverse functiuni.

Datorita sistemului de montaj rapid, parchetul laminat se poate monta si inlocui intr-un timp foarte scurt fara a cauza mari probleme, iar suprafetele deteriorate se pot schimba.
Toate lucrarile de amenajate trebuie finalizate inainte de inceperea montajului de parchet laminat, astfel se reduc riscurile de a fi zgariat, murdarit, dteriorat.
Acesta poate fi montat pe aproape orice tip de suprafata, iar intretinerea se realizeaza foarte usor spalandu-se cu detergenti care nu contin clor sau alte substante care ar putea dauna.

 

Avantajele parchetului stratificat

Parchetul stratificat poate fi gasit in doua variante: parchet dublu stratificat si parchet triplu stratificat.

Parchetul stratificat este rezistent si durabil pe lungi perioade de timp si le ofera incaperilor un aspect clasic, elegant si rafinat, iar din punctul de vedere al designului si al calitatii este un bun inlocuitor pentru parchetul masiv.

Placile din lemn au personalitate si modele unice, iar culoarea si finisajul se pot schimba oricand si este foarte usor de reconditionat si intretinut.

Avantajele parchetului masiv

Parchetul masiv este realizat doar din lemn natural si a fost cel mai comun tip de parchet utilizat. Acesta are o personalitate aparte ce ii ofera un aspect elegant si creeaza cadrul unei pardoseli premium.

Rezistenta parchetului masiv este indelungata si este usor de intretinut. Poate fi raschetat in repetate randuri si este un foarte bun izolator termic. Parchetul masiv se poate achizitiona finisat sau nefinisat, iar finisarea se poate realiza cu lac sau ulei.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *