Alegerea usilor simple si duble


Alegerea usilor

Alegerea usilor poate deveni o activitate grea daca nu stiti ce ce sa cautati. Cu noi, alegerea usilor este foarte simpla. Montajul usilor este recomandat sa fie realizat de catre un specialist.

Cum ne alegem o usa interior ?

Pentru a alege o usa interior trebuie sa stim dimensiunea, care poate fi de latimea  68, 78, 88 cm sau duble 120-140-160cm si inaltimea care variaza 203, 205, 207 cm in functie de producator.

Alegerea usilor reprezinta una dintre etapele finale in cadrul realizarii sau reamenajarii locuintei, iar acestea vor trebui alese astfel incat sa se creeze o armonie din punct de vedere decorativ, dar si functional. Acestea trebuie sa fie asortate cu restul elementelor din locuinta, atat ca aspect, cat si la nivel de culoare. Se va tine cont de faptul ca usile separa spatiile private ale casei de restul incaperilor, de exemplu, se pot alege usi din sticla pentru living sau dining, iar pentru dormitoare si bai, usi simple.

Din punctul de vedere al materialului, usile pot fi din lemn masiv, lemn stratificat, mdf, pal, sticla etc. Materialul va fi ales in functie de buget, dar si in functie de aspect si de locul unde va fi amplasata usa.

Calitatea unei usi de interior este foarte importanta, aceasta fiind determinata in special de pret, care incepe de la 350 lei pentru usile produse in China. Acesta cu alte  modele unde pretul ajunge la 1000 lei si chiar peste acesta.

Usa interior dubla     

Usa dubla interior este destinata pentru incaperi mai mari de genul living, holuri prin care se doreste o circulatie mai libera, sau introducerea in incapere a unor obiecte de mobilier de dimensiuni mari, in momentul deschiderii ambelor foi de usi. Accesul de zi cu zi duce la folosirea unei singure usi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *